15 anys sense Guillem Agulló!

Guillem Agulló L’11 d’abril de 1993, ara fa exactament 15 anys, en un poble de l’Alt Millars (País Valencià) va ser assassinat a mans d’un grup de joves d’extrema dreta, un noi  de 18 anys de Burjassot, un company de lluita, que no feia res més que estimar al seua terra i reclamar al llibertat que anhelava igual que nosaltres. El seu nom era Guillem Agulló i Salvador i va ser víctima de la intolerància feixista. Aquella matinada de l’11 d’abril, va tenir la mala sort de trobar-se amb “els de Marxalenes”, un joves feixistes, que en veure-l’hi el pedaç que duia cosit al braç on  hi deia: “Nazis fora” el grup d’extrema dreta se li van tirar a sobre després de dir-li que “ells eren els Nazis” després d’haver-lo apallissat Pedro Cuevas, li va clavar una ganivetada que el va ferir de mort.El fet va voler ser disfressat de baralla entre bandes, pel govern i la premsa, però no van poder amagar la veritat, que el motiu del crim era polític, En el judici que es va celebrar l’any 1995 els agressors van ser tots inculpats i acusats d’assassinat, menys un d’ells, l’autor de les ganivetades Pedro Cuevas, que va acabar sent condemnat per homicidi. La sentencia va ser de 14 anys però l’assassí de Guillem tan sols en va complir 4.En les eleccions autonòmiques del maig de 2007, Pedro Cuevas es presentava a les llistes d’Alianza Nacional (un partit Ultradretà) per Xiva en el quart lloc.La justícia per a ell va ser molt flexible, i encara esperem que siga jutjat com mereix, perquè ningú té el dret a decidir sobre la vida d’una altra persona.  Guillem va ser assassinat a mans d’aquells que no pensen com nosaltres, va ser assassinat per cridar les injustícies, no era cap heroi, era un noi com tant de nosaltres que lluitava per unes idees, pel seu país , la seua llengua i la seua cultura, i uns intolerants feixistes van llevar-li a vida sense motiu,ell no es l’únic ni va ser l’últim, encara tenim en ment el record recent de Carlos, de Roger…de tants que van marxar, tants companys a qui hem acomiadat i encara ens pregunten el perquè de la nostra ràbia, que mirin els noms, que mirin els crims, les families, els companys, que mirin un poble que va sortir al carrer a denunciar uns fets intolerables, que mirin amb els ulls i se serveixin de la raó, que observin  i se serveixin del cor, i llavors no tindran més dubtes.Des d’aquí, continuem recordant aquell jove de Burjassot, aquell company, a la seua família i als seus amics, i els donem tot el nostre recolzament.  

Guillem Agulló! Ni oblit, ni perdó!

la teua por és la mateixa de la de tots nosaltres, però malgrat tot continuem lluitant , amb els mateixos ideals que els teus, amb les mateixes ganes de lluitar!

No hem oblidat! (ni ho pensem fer!)

Quant a catanoia

Em diuen Maria, Mia, Estel....cadascú em diu com vol, però no crec que un nom em pugui definir. Sóc una persona amb pensaments, una bola de sentiments i emocions, pensaments i reflexions, embolcallats per un seguit de teixits. Una fotografia tampoc em definiria, ja que sóc molt més que un simple cos, sóc molt més que allò ue es veu fisicament, sóc moltes coses al igual que la resta de persones que existeixen, no sóc ningú especial, ni pretenc ser-ho, però escric i no m\'agrada guardar-m\'ho per mi, i aqui des de l\'\"anonimat\" que em permet el bloc deixo tot allò i dic tot allò que també froma part de mi, així que jo també sóc tot el que hi ha aquí. Si voleu llegiu si no, no hi esteu pas obligats.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: 15 anys sense Guillem Agulló!

  1. wowgold diu:

    wow gold:wow gold,wow gold website:wow gold tks

  2. de tants que van marxar, tants companys a qui hem acomiadat i encara ens pregunten el perquè de la nostra ràbia, que mirin els noms, que mirin els crims, les families, els companys, que mirin un poble que va sortir al carrer a denunciar uns fets intolerables, que mirin amb els ulls i se serveixin de la raó, que observin i se serveixin del cor, i llavors no tindran més dubtes.Des d’aquí, continuem recordant aquell jove de Burjassot, aquell company, a la seua família i als seus amics, i els donem tot el nostre recolzament.

Els comentaris estan tancats.